Utrinki preteklih dogodkov

EVS v Belgiji

Utrinki poletnega EVS projekta, kamor sta prek Zavoda Manipura odpotovali naši udeleženki Lucija in Nika, kjer sta pomagali pri izpeljavi cirkuških delavnic in delali z otroki.

Delavnica animiranega filma

Otroci so spoznali različne tehnike animiranih filmov (risank) in se preizkusili v ustvarjanju kolažnih animacij. Delavnica je potekala pod okriljem Eme Lukan in Aleksandre Ažman, strokovni sodelavki projekta DiStory.

Lutkovna predstava

Po celem letu truda skupaj s PUMOvci smo končno dokončali in predstavili letni PUMOvski projekt. Celo leto smo šivali in risali lutke, risali sceno, se pogovarjali o stereotipih in predsodkih, vse skupaj pa smo na koncu sestavili v humoristično lutkovno predstavo za odrasle “Sneguljka in sedem palčkov“, ki smo jo predstavili v Linhartovi dvorani Radovljica.

Štartaj svojo podjetniško idejo

V četrtek, 16. 3., smo organizirali motivacijski dogodek za nadebudne podjetnike z Matijo Goljarjem, soustvarjalcem oddaje Štartaj Slovenija, v Čebelarskem razvojnem izobraževalnem centeru Gorenjske “Uresničite svojo podjetniško idejo in stopite na pot uspeha”. Gostje dogodka so bile mlada podjetnica iz Kranja Jasna Grbič, lastnica Tattoo Care, direktorica podjetja Conditus Ema Pogačar in Marta Gašperlin, lastnica […]

Hip-Hop z Mašo

Pozabavali smo se ob kvizu Moja Slovenija, se ogreli z igro Twister, nato pa naučili in zaplesali koreografijo, dan pa zaključili ob disku z limbom.

Izzivi in uganke

Z našimi najmlajšimi smo sestavljali sestavljanke, reševali uganke, kvize ter se pozabavali ob igri pantomime.

Kuharska delavnica

Otroci s CSD so pod vodstvom Maryana Anticha pripravili okusne domače njoke s piščančjo bešamel omako.

Programiranje v SCRATCH okolju

Programiranje v SCRATCH okolju

Med počitnicami smo se spoznali z orodjem SCRATCH, s katerim lahko programiramo svoje računalniške igre, animacije ali interaktivne zgodbe. Ob zabavnem delu z računalniki smo se srečali z osnovami programiranja, ki je potrebno za izdelavo projektov. Na hiter in preprost način smo se naučili izdelati svojo lastno igro. Programiranje je lahko zabavno, hkrati pa spodbuja […]

Peka božičnih piškotov

Naši najmlajši so se tokrat učili angleščine malo drugače. Pekli so namreč božične piškote, celotna delavnica pa je potekala v angleškem jeziku. Spekli so okusne piškote in s tem pokazali, da odlično razumejo in govorijo angleško.