Program med poletnimi počitnicami

Med letošnjimi počitnicami se lahko udeležite naslednjih programov.

  • Delavnica animiranega filma za otroke
  • Kamp Avantura
  • Programiranje v SCRATCH okolju
  • Uganke in izzivi
  • Softball

Prijave na vse programe so obvezne. Za več informacij preberite več.

Za otroke in mladostnike

• Delavnica animiranega filma za otroke

Vabimo vas, da poletne dopoldneve preživite ob ustvarjanju kratkih animiranih filmov. Na enotedenski delavnici bomo spoznali različne tehnike animiranih filmov (risank) in se tudi sami preizkusili v ustvarjanju kolažnih animacij. Tema našega ustvarjanja bo vezana na mesto Radovljica, pri čemer si bomo prizadevali za čim bolj kreativne pristope. V počitniškem tednu se bomo tako seznanili z raznimi pristopi animacije, iskali zaklad po Radovljici, izdelali zgodboris in zasnovali likovno podobo, nato pa bomo začeli ustvarjati svojo animacijo na izbrano temo. Zadnji dan (petek) bomo naše izdelke pokazali tudi staršem in prijateljem.

Delavnica je primerna za začetnike in otroci ne potrebujejo nikakršnega predznanja. Primerna je za otroke, starejše od 6 let. Zaželeno je, da so udeleženci prisotni cel teden, saj bomo znanje iz dneva v dan nadgrajevali s praktičnimi primeri. Število mest je omejeno, vso opremo otroci dobijo na delavnici. Delavnico bosta izvedli Ema Lukan in Aleksandra Ažman, strokovni sodelavki projekta diStory: digitalne zgodbe starih zgodovinskih mest.

KDAJ: od 7. 8. do 11. 8., od 10:00 do 13:00

KJE: Ljudska univerza Radovljica, učilnica 5

 

• Kamp Avantura

Tudi letos bo v Kampu Avantura vse dvojno: 2 polna dneva dogodivščin, 2 taborna ognja, 2 noči, 2 skupini in samo 1 zastava! Misliš, da si ravno ti tisti/a, ki bo svojo skupino pripeljal/a do zmage? Pridi poizkusit, če si upaš. (Primerno za osnovnošolske otroke; srednješolci in študentje se lahko pridružijo kot animatorji)

Prvi dan se bomo zbrali ob deveti uri, skupaj s himno dvignili zastavo in se odpravili na avanturo. Razdelili se bomo v 2 enakovredni skupini in s pomočjo prve igre določili vodji skupin.

Takoj zatem se bo začela misija, ki bo trajala do naslednjega večera – ukradi zastavo nasprotni skupini. Včasih fizično, včasih zaradi zmage pri športnih, kreativnih in znanstvenih aktivnostih. Premirje bo trajalo v času počitka, ko si bomo polnili baterije na improvizirani plaži ter zvečer ob tabornem ognju, kjer se bomo enkrat podali v barvito skrivnostni svet plemen, drugič pa se prepustili havajskim ritmom, cvetlicam in veselju.

Program se zaključi tretji dan ob 9:00.

KDAJ: od 16. 8. do 18. 8. od 9:00

KJE: V Mošnjah v kulturnem domu

 

• Programiranje v SCRATCH okolju

Spoznali se bomo z orodjem SCRATCH, s katerim lahko programiramo svoje računalniške igre, animacije ali interaktivne zgodbe, ter svoje izdelke lahko prikazujemo tudi na svetovnem spletu.

Spoznali bomo, kako lahko zelo hitro in na preprost način izdelamo svojo lastno igro.

Seveda pa se dobre igre ne da razviti brez znanja programiranja. Prav zato se bomo ob zabavnem delu z računalniki, spoznali tudi z osnovami programiranja, ki je potrebno za izdelavo projektov.

Na delavnici boste spoznali, da je programiranje lahko zabavno, hkrati pa spodbuja ustvarjalnost, logično sklepanje in natančnost.

KDAJ: 4. 7., 5. 7. in 29. 8., 30. 8., od 10:00 do 13:00

KJE: Ljudska univerza Radovljica, računalniška učilnica

 

• Uganke in izzivi

Preizkusi se v reševanju zabavnih izzivov, ugank in preženi dolgčas v igranju družabnih iger s sovrstniki.

KDAJ: 6. 7., 13. 7., od 10:00 do 13:00

KJE: Ljudska univerza Radovljica, Učilnica 5

 

Za mlade od 15 do 29 let

• Softball

Šola softballa za mlade nad 15 let, tekma v softballu, štafetne igre, poligon, merjenje hitrosti meta žogice in kletka za odbijanje v izvedbi deklet Akademije softballa 364

KDAJ: 29. 8. , 18:00 do 20:00

KJE: V Begunjah na igrišču

Posted in Mladinski center KamRa, Za otroke in mladostnike.