Štartaj svojo podjetniško idejo

Skupaj s soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija in podjetjem Ustvarjalnik d.o.o. vas Občina Radovljica vabi na brezplačne podjetniške delavnice.

I. motivacijska delavnica »Uresničite svojo podjetniško idejo in stopite na pot uspeha« – 16. marec
Na njej bodo udeleženci najprej skozi zgodbe spoznali nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev, ter iz njih izluščili tri ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej in sicer:
– da je danes lažje nekaj narediti, kot to prodati,
– da se prodajajo predvsem zgodbe in doživetja, in
– da je naloga podjetnika odkriti čim bolj “boleč” problem, ki ga kupci ne znajo rešiti – podjetnik pa ga lahko.
V drugem delu delavnice se bodo udeleženci naučili, kako svojo idejo realizirati – jo pripeljati od prve zamisli do prvega prihodka.

II. delavnica »Kako izgleda sodobno podjetništvo – navdih za začetek« – 23. marec
Sodobne tehnologije omogočajo, da takorekoč brez začetnih stroškov začnemo s svojim poslom. Na tej delavnici se bodo udeleženci skozi zanimive zgodbe podjetij spoznali s sodobnimi poslovnimi modeli in orodji, ki jih lahko brez posebnega predznanja uporabijo, da začnejo prodajati svojo zamisel.

III. delavnica »Kako svojo zamisel pretvoriti v vir prihodka – zasnova prvega produkta« – 30. marec
Na delavnici se bodo udeleženci skozi razdelavo lastne poslovne zamisli spoznali z dvema ključnima principoma, ki olajšata nastop na trg: da podjetnik razume, na katero potrebo ali problem odgovarja njegov izdelek, ter da podjetnik zna o svojem produktu povedati zgodbo, zaradi česar bo izstopal. Ob koncu delavnice bodo udeleženci dobili vse potrebno, da bodo lahko še isti dan dosegli svojo prvo prodajo (ali predprodajo).

IV. delavnica »Kako uspešno tržiti svoj produkt – prodaja za podjetnika na začetku« – 6. april
Danes je produkt lažje narediti, kot prodati. Ko imamo izdelek, ki ga lahko ljudje kupijo, se pravo delo šele prične. Na delavnici se bodo udeleženci na konkretnem primeru naučili, kaj vse je potrebno narediti, da s svojim produktom ustvarimo stalen vir prihodka. Skupaj z mentorjem bodo ugotovili, kdo so njihove potencialne stranke in na kak način pristopiti do njih, ter si s preprostim izračunom prihodkov in stroškov odgovorili, kakšne prodajne cilje si morajo zastaviti. Po koncu delavnice si bodo udeleženci izdelali tudi terminski načrt z vsemi koraki, potrebnimi za uspešno prodajo – in začetek svojega posla.

Vse delavnice bodo potekale od 16. do 19. ure v Čebelarsko razvojnem izobraževalnem centru Gorenjske v Lescah. Udeležba na delavnicah je brezplačna.
Prijave na prvo delavnico, ki bo 16. 3. 2017, sprejemajo na Občini Radovljica na e-naslovu andreja.schmitt@radovljica.si. Prijave sprejemajo do 15.3.2017 oz. do zasedbe prostih mest.

Delavnice financira Občina Radovljica, poleg podjetja Ustvarjalnik d.o.o. pa sodelujejo še Obrtna zbornica Radovljica, Razvojna agencija RAGOR in Ljudska univerza Radovljica.
Vabljeni!
Posted in Mladinski center KamRa.