TEDENSKI PROGRAM

V PETEK 15.6. OB 17.30 z nami delajo galamo "AVVEN"

Avven je slovenska rock skupina, ustanovljena leta 2003 v Kresnicah. Izdali so dva studijska albuma in štiri single.
Nastala je, ker se je glavni vokal in kitarist Primož Lajovic naveličal igrati že poznane skladbe in je hotel ustvarjati svoje. S kitaristom Gašperjem Šinkovcem sta se odločila, da bosta ustanovila svojo skupino in začela pisati avtorska dela. Za začetku je bilo v skupini 5 članov, prve skladbe in demo posneti pa so izšli leta 2004. Leta 2006 so Avven posneli svoj prvi album Panta Rhei na katerem je 11 skladb. Nato so imeli kratek albumski premor, ker so se posvetili predvsem turnejam po Sloveniji in Vzhodni Evropi.
Leta 2011 je bil izdan težko pričakovani novi album z naslovom Kastalija. Dva od treh singlov iz tega albuma sta bila izbrana za popevko tedna na Valu 202[1]. To sta bila Ros in Zmaji. Takrat se je pridružil skupini tudi novi član (Anej Ivanuša), razšli pa so se z violinistko Barbaro. Po tem albumu je zopet sledilo koncertno obdobje.
Leta 2013 so izdali nov singl z naslovom Sijaj. Namen tega je bil prehod iz starega Avvena v novi Avven. Novi Avven so predstavili z albumom EOS EP v Orto baru 13.4.2017.

V SOBOTO 16.6. OB 17.30 z nami delajo galamo "IMSET"

Imset so rockerji. No ja, moderni rockerji. Taki, ki si upajo z eno nogo prestopiti mejo in se spogledovati z elektroniko, dubstepom in še kakšnim od teh žanrov.
Imset je slovenska zasedba iz okolice Domžal, nastala leta 2010. Ime izhaja iz egipčanske mitologije, ki se popolnoma ujema s karakterjem celotne zasedbe. Zasedba šteje pet članov; vsak izmed njih z določeno glasbeno izobrazbo in veliko mero pozitive. Člani so:

• Jaka Peterka (20 let) - vokal, kitara
• Jaka Ažman (20 let) - bas, spremljevalni vokal
• Tilen Vake (22 let) - solo kitara, spremljevalni vokal
• Dejan Macura(24 let) - klaviature
• Blaž Horvat (16 let) - bobni

Vsak izmed članov ima različen okus za glasbo, vse od težkega metal žanra pa do nežnega jazz-a, nato pa vsi skupaj združijo to v celoto - IMSET.
Kljub mladim letom imajovse več kilometrine, izkušenj in so željni profesionalnosti.

KWA DOGAJA ?


RADIO GALAMA

Z VAMI VSAK DAN, KLEPET V ŽIVO PA VSAK:
petek in soboto od 17.00 do 21.00

Ideje, pripombe in pohvale nam pošljite na naslov: radio.galama@gmail.com

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Za celoten arhiv oddaj kliknite TUKAJ