RADIO GALAMA

Z VAMI VSAK DAN, KLEPET V ŽIVO PA VSAK:
petek in soboto od 17.00 do 21.00

Ideje, pripombe in pohvale nam pošljite na naslov: radio.galama@gmail.com

zA POSLUŠANJe raDijA GALAMA pritisn' na kasetki gumb ON

Za celoten arhiv oddaj kliknite TUKAJ


TEDENSKI PROGRAM

PETEK 28.6. 2019 Ob 17h Galama z "UNFORGIVEN4"

Leta 2018 je bobnar Primož L. Ulrich v svojem lokalnem časopisu Reciklator objavil oglas, da išče glasbenike, ki bi radi preigravali metal glasbo. Na oglas se je prvi odzval pevec in kitarist Jure A. Hetfield. Duetu se je pridružil Matevž D. Mustaine in ekipi je manjkal le še basist. Po nočnem obisku enega od klubov v bližini je ustanovni duo zagledal izjemnega glasbenika, ki je na bas kitari uporabljal wah pedal in je s tem popolnoma očaral tako občinstvo kot Jureta in Primoža. Basistu je bilo ime Borut C. Burton. Po nekaj mesecih prepričevanja je vendarle privolil in to pod enim pogojem; da se celotni band preseli v njegovo bližino. Tako se je formacija ustalila v imenu UNFORGIVEN 4. Tekom pisanja komadov in nastopanja se je vnelo med Hetfield-om in Mustaine-om in izvorni duo je Mustaine-a zamenjal za Matevža K. Hammet-a, ki je takrat igral v lokalno uspešnem bandu. Hammet je sprejel ponudbo in fantje so bili odločni, da tako rekoč „pobijejo vse“, ki jim bodo stali na poti. Kot da bi „jahali strele“, so v temačnih metalskih klubih pridobivali vedno več občinstva. Kljub slabemu finančnemu stanju, so vselej uspeli odigrati veliko koncertov in delovalo je, kot da so poglavarji lutk a kmalu je bilo sanj konec. Smrt basista Boruta C. Burtona je močno pretresla band. Ker preostali člani niso mogli opustiti svojega poslanstva, so vse svoje frustracije in žalost, kot vedno, obrnili v svojo prid. Torej v glasbo. Zdelo se je kot da ni …pravice za vse!
Skupina je morala zapolniti vrzel in v svoje vrste je povabila izjemnega Boruta J. Newsteda. Ponovno je band pokukal iz svoje črnine in zavladal. Nabojev kar ni in ni zmanjkalo. A dolgo tega so bila njihova garažna leta in band je ponovno izgubljal nadzor v sexu, drogah in rock and rollu. Potrebno je bilo veliko osebne rasti, saj je Jure imel nekakšno pošast v sebi, ki nikakor ni dopuščala nadaljevanja dela v bandu. Minilo je kar nekaj let, ko je prišla vesela vest, da UNFORGIVEN 4 ponovno delujejo. Kot bi sama sveta jeza botrovala „come back“-u. A tokrat z novim basistom Borutom R. Truilljom. Sedaj v bandu vlada nek smrtonosni magnetizem in samo čakamo lahko, kdaj bo vse skupaj implodiralo.

SOBOTA 29.6. 2019 Ob 17h Galama z "BALANS"

LjubljanskI likovnI duet , ki sliši na ime Kristin Čona in Andrej Pervanje. Njuno eksperimentalno avdiovizualno doživetje se igra s hipnotičnim ritmom kitar, retro matrico in provokativnim petjem o banalnosti vsakdanjega življenja, pogosto prebodeno z odmevnimi kriki in ostrim žvižganjem. Njuno nekonvencionalno glasbeno raziskovanje je mogoče najti na štirih albumih. Najnovejša dva, “bunkerpop” (2017) in “kva je s tabo” (2018), je izdala slovenska DIY nalepka ŠOP Records, skupaj s turnejo v okviru koncertnega cikla Radia Študent Klubski Maraton. BALANS sta ena od pomembnejših predstavnikov lokalne podzemne scene.

KWA DOGAJA ?