TEDENSKI PROGRAM

PETEK 15.2. 2019 Ob 18h Galama z "VINIL"

Glasbena skupina VINIL z novim singlom Pisan svet napoveduje album, ki bo izšel spomladi. Album so posneli v Railroad studios, tonski mojster je bil Jakob Krall Jacuzzy. Medtem, ko album čaka na vizualno podobo, so se člani zasedbe VINIL odločili, da v eter spustijo prvi singel Pisan svet, ki se žanrsko razlikuje od prejšnjih skladb skupine VINIL in z zrelo zvočno podobo postavlja nove smernice, kar je odlična napoved za dolgo pričakovani album.
Glasbeno skupino VINIL združuje ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Člani skupine so odraščali ob različni glasbi, zato je tudi njihova avtorska glasba zanimiv konglomerat. Glede glasbenega stila se ne želijo striktno identificirati, ampak ustvarjajo glasbo, ki jim je všeč ne glede na trende. Rezultat je unikatni glasbeni slog, na katerem gradijo svojo prepoznavnost. Vsi člani so avtorsko in aranžmajsko zelo aktivni.

Člani skupine VINIL so: Ana Gabršček Tacol – vokal, Zvone Zupan – kitara, Boštjan
Rihtar – kitara, Zoran Vajs – bas kitara in Sandi Franko - bobni.

SOBOTA 16.2. 2019 Ob 18h Galama z "BORDO"

Bordo je vse prej kot barva. Je zvok, ideja in objem. Bordo je svet, ki prihaja v vaša ušesa.

Tomaž Štular, ki je kot Bordo v lanskem letu zapisal in izdal album Medzvezdje. Album, ki je premierno izšel na Izštekanih 25 v Kinu Šiška, 4. decembra 2018, ponudi enajst songov, med katerimi so tudi Odplešiva, Predaleč za nas, Osamljen in Bos, Zakaj? in druge. “To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca.” pravi Tomaž.

KWA DOGAJA ?